Příčiny vzniku cukrovky

Najčastější důvod vzniku cukrovky je výběr nesprávné snídaně. Není dobré mít na snídani potraviny s vysokým glykemickým indexem nebo sladké. Dnes běžně dětem dáváme na snídani kakao, sladké cereálie, bílé pečivo a pod. To jsou všechno rychlé cukry. Tyto potraviny se na snídani nedoporučují.

Lidé nepoznají svoje biologické hodiny. Nevědí, že pankreas, který nám produkuje inzulín a slezina pracují od 9-té hodiny do 11-té hodiny. V té době tělo nejlépe zpracovává cukry. Takže do 9té bychom neměli jíst nic sladké.

MEZI NEJČASTĚJŠÍ VAROVNÉ PŘÍZNAKY CUKROVKY PATŘÍ:

  • neustálá žízeň,
  • nadměrný příjem tekutin,
  • nadměrné močení,
  • vyčerpanost,
  • únava,
  • hlad,
  • svědění těla.

JAKÉ JSOU RIZIKOVÉ FAKTORY VZNIKU CUKROVKY

Genetika, teda dědičnost. Dědičnost cukrovky dokážeme ovlyvnit stravou, protože nedědíme nemoc, ale zlé stravovací návyky. Dále je to

  • přejídání se,
  • nedostatek pohybu,
  • obezita,
  • stres,
  • kouření,
  • faktory venkovního prostředí.

Všechny tyto faktory dokážeme ovlyvnit. Dokonce i stres. Když je naše tělo v strese, tak pracuje rychleji . Naše srdce rychleji bije, orgány rychle pracují a tím se rychleji opotřebují a stárnou. Proto, když je naše tělo v strese potřebujeme ho více doživit, doživit nervové buňky a změnit myšlení na pozitivní.

Jak teda řešit příčinu vaší cukrovky? Musíme tělo v prvním řadě vyčistit, vyživit a zregenerovat. Při cukrovce potřebujeme zregenerovat trávicí systém, posílit imunitu, upravit stravu, upravit pH a detoxikovat.

Játra při cukrovce trpí najvíce, protože se v nich tvoří protionkologická imunita. Když jsou játra zatěžována stálou přeměnou cukrů na tuk, tak se snižuje jejich funkce. Funkce játer se tak může snížit až o 50%.

RACIONÁLNÍ STRAVA JAKO SOUČÁST LÉČBY CUKROVKY

Významnou úlohu hraje glykemický index potravin. Je to parametr, který charakterizuje rychlost uvolňování glukozy z konkrétní potraviny. Velmi přiznivý efekt na cukrovku má i zvyšení pohybu. Půlhodinka aerobní činnosti, nám kromě jiného způsobí i spalování tuků. Snížení hmotnosti nám pomůže snížit riziko vzniku cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění a upravit krevní tlak.

Avšak nestačí jen začít se zdravě stravovat jak si většina lidí myslí. Při cukrovce je potřebné dbát na dostatečné množství makroživin, jako jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. A to v pravidelných intervalech pětkrát denně, protože jinak se zpomaluje metabolismus. Vláknina by měla být také neoddělitelnou součástí stravy nejenom diabetiků, ale každého z nás.

ÚPRAVA STŘEVNÍ MIKROFLÓRY

Při cukrovce je potřebné vyčistit tělo. Prvním krokem by mělo být vyčištění střev. Střeva mají v našem těle velmi důležitou úlohu. V střevech se přijímají ze stravy všechny potřebné živiny. Také až 70% imunity lidského těla se skrývá právě ve střevech. Při nedostatku vlákniny v stravě dochází k zanesení střev a tak k nedostatečné výživě a narušené imunitě. Musíte proto sáhnou po zdravé výživě! 

Prvním příznakem zanesení bývají chutě na sladké. Takže pokud míváte často chuť na něco sladké, zkuste si zvýšit v stravě obsah vlákniny, která nám dokáže střeva čistit. Vláknina podporuje hladký průchod stravy v střevech.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.